About

Strikkemonsteret er egentlig en 25 år gammel trønder som bor på fem kvadrat i tjukkeste London (Hackney) og strikker etter norske tradisjonsmønstre dagen lang. Vel, når jeg ikke jobber med doktorgraden min i decision making-psykologi. Her i London er strikking langt mer uvanlig enn i Norge, så de fleste på universitetet kjenner meg som hun som strikker under møter, seminarer, konferanser og forelesninger. Altså en aldri så liten kuriositet.

Jeg lærte å strikke i 3. klasse tror jeg, og plukket det opp 2-3 ganger siden i løpet av grunnskolen. Det var ikke før på folkehøgskole2009 at vi kjedet oss så grundig at vi dro ned til bygda og kjøpte garn og strikkepinner, og jeg lagde en del krimskrams. Men det var vel ikke før i 20122013 at det virkelig tok av. Altså etter at jeg flyttet til London. Trolig en merkelig manifestering av hjemlengsel. Her om dagen satt vi tre nordmenn i en sofa i Oxford og strikket Setesdal, Bøvertun og Lopapeysa dagen lang.

Jeg har altså ikke så lang fartstid som storstrikker, ei heller noen utdanning håndarbeid, men har hatt en veldig bratt læringskurve – og det tenker jeg at det er bra for ferskinger der ute: du trenger ikke å ha strikket i ååårevis for å få til et bra strikkeprosjekt. Kast deg uti det. Det er det du vokser av.

Spør om det er noe du lurer på!

Jeg foretrekker pinne 3,5, bare så det er sagt.

TwitterInstagramLast.fmRavelry

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s